У Румунії через російські безпілотники на кордоні з Україною оголошували тривогу

Політика, Світ

Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій (ГІЧС) Румунії оголошувала тривогу для жителів північної частини повіту Тулча. Причиною стало виявлення групи російських безпілотників, які прямували до українських цілей на кордоні з Румунією.

Про це повідомляє Digi24.

За інформацією ГІЧС Тулча, надійшло два дзвінки за номером 112: один із запитом інформації, інший – із повідомленням про звуки вибухів на українській території.

Мешканцям було надіслано повідомлення через систему RO-Alert із рекомендаціями зберігати спокій і дотримуватися вказівок щодо самозахисту в разі падіння об’єктів із повітряного простору.

ГІЧС також нагадала, що території, які зазнають атак, розташовані на українському боці кордону, і загрози для румунської території немає. Мешканцям північної частини повіту, а також туристам, порадили не панікувати і звертатися за номером 112 у разі небезпеки.У ніч на 27 вересня російські війська знову завдали масованих ударів по Україні, використовуючи ракети та безпілотники. Внаслідок атаки в Ізмаїлі Одеської області загинуло троє людей, 11 отримали поранення, у тому числі дитина.

Нагадаємо, на території Румунії, навпроти українського Ізмаїла, 24 вересня було виявлено уламки ударного безпілотника Шахед.

Раніше ми писали, що Румунія звернулася до України з проханням про збиття російських безпілотників, що направляються на її територію.

Також нагадаємо, що Румунія може створити на своїй території морський навчальний центр для підготовки українських морських піхотинців. Для цього потрібно схвалення парламенту країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь