Україна розіслала в Генасамблеї ООН листи із закликом не підтримувати китайський «мирний план», – Politico

Політика, Світ

Уряд України розіслав дипломатам, що зібралися на Генеральній асамблеї ООН в Нью-Йорку, лист. У ньому попереджається, що Китай намагається залучити підтримку свого «мирного плану» щодо України, який спрямований на запобігання програшу росії.

Про це пише Politico з посиланням на лист, який є в його розпорядженні.

В українському документі йдеться, що Пекін прагне заручитися міжнародною підтримкою, аби закінчити війну в Україні на вигідних для рф умовах.

Зазначено, що «мирний план» КНР має на меті «врахувати інтереси кожної держави», аби «запобігти програшу» Кремля.

Відповідно до листа, Пекін планує заручитися підтримкою близько 20 країн, аби сформувати якусь «основну групу», що в майбутньому зможе швидко збільшитися й охопити країни Африки, Азії та Латинської Америки.У матеріалі наголошують: Київ намагається відмовити союзників від підтримки ідей Китаю.

«Україна явно стурбована тим, що план Китаю набирає обертів. Президент України Володимир Зеленський використав своє звернення до Генеральної асамблеї в середу, щоб розкритикувати китайсько-бразильський мирний план як «колоніальні» зусилля. Українські дипломати також закликають американських законодавців офіційно відхилити план Китаю», – додає Politico.

Водночас європейський чиновник в ООН розповів виданню, що план Пекіна обговорюється на зустрічах.

Нагадаємо, Зеленський заявив під час виступу на 79-й сесії Генасамблеї ООН, що так званий мирний план, який Китай просуває за допомогою Бразилії, лише дасть росії час на підготовку нової війни.

Раніше лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що представляючи «мирний план» з українського врегулювання, Пекін діє як об’єктивна і неупереджена сторона, та неухильно керується цілями та принципами Статуту ООН.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь