Україна судитиме генерал-лейтенанта армії рф за злочини на Херсонщині

Політика

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно російського генерал-лейтенанта, командувача Уральським округом військ Росгвардії за фактом ведення агресивних воєнних дій.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора на свой сторінці у Facebook.

Слідством встановлено, що обвинувачений з лютого по червень 2022 року вищим військовим керівництвом рф відряджений на територію Херсонської області для здійснення контролю за воєнними діями та забезпечення окупації населених пунктів.

Для цього його було призначено на посаду командира спеціально створеного допоміжного пункту управління військ «Південь». Під керівництвом обвинуваченого було щонайменше чотири тактичні групи, загін спецпризначення, оперативна група та інші підрозділи.

Підпорядковані фігуранту росгвардійці спільно з іншими військовослужбовцями рф брали участь у військових діях та скоювали напади на цивільних. Такі дії призвели до загибелі та поранення жителів Херсонщини, серед них жінки та діти. Майже на всій території регіону було встановлено окупаційний режим.

За керівництва обвинуваченого забезпечувалось встановлення блокпостів, проводились обшуки, ув’язнення людей та вилучення транспорту. Він також координував розгони мирних протестів, під час яких до неозброєних учасників застосовували жорстокість – їх затримували, катували та вбивали.

Нагадаємо, що у ніч на 26 вересня росіяни здійснили атаку дронами на об’єкти енергетики у кількох областях України. Більшість знеструмлених через атаку споживачів уже заживлена.

Вибухи у Хмельницькій області пролунали у четвер, 26 вересня. Російські окупанти випустили ракети «Кинджал» у напрямку міста Старокостянтинів.

Через атаку на Київ вночі та вранці 26 вересня постраждали двоє людей. Одна із них – дитина.

Вдень 26 вересня в усіх областях України знову оголосили повітряну тривогу. Майже одночасно с її оголошенням у Києві було чутно вибух.

Станом на 10:04 повітряну тривогу було оголошено по усій території України. «Ракетна небезпека по всій території України! Зліт МіГ-31К», – писали Повітряні сили Збройних сил України (ЗСУ).

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь