Українські дрони знищили 60 “Кинджалів” у Єйську, аеропорту більше немає

Війна

Українські дрони знищили 60 “Кинджалів” у Єйську, аеропорту більше немає

Російський опозиціонер Олександр Невзоров підтвердив, що вибухи вразили стратегічно важливий об’єкт, де зберігалися ці ракети

У Єйську Краснодарського краю в Росії пролунали вибухи в ніч із 28 на 29 вересня. На аеродромі могло бути знищено 60 ракет типу Х-47 “Кинджал”. Про це повідомляють російське видання Astra та російський опозиціонер і публіцист Олександр Невзоров Олександр Невзоров у Telegram

Новий удар по військовій базі РФ: що відомо про наслідки

“У Єйську біля військового містечка пролунали вибухи. Імовірно, по області вдарили безпілотники”, — йдеться у повідомленні Astra.

Журналісти з посиланням на місцевих жителів зазначили, що вибухи пролунали біля військового містечка, де розташовано аеродром ВМФ РФ. Зокрема, там базується 859-й Центр бойового застосування та переучування льотного складу морської авіації ВМФ РФ та 190-й навчальний змішаний авіаційний полк.

Невзоров зазначив, що на території аеропорту було знищено десять комплексів з шести пусків ракет типу Х-47 “Кинджал”, тобто 60 ракет.

“Вважайте, що його аеропорту більше немає. І так, ці ракети були там “проїздом” до іншого аеропорту. Не доїхали”, — сказав Олександр Невзоров.

За даними ще одного Z-пабліка, найпотужніший удар був у Волгоградській обалсті. Там у Котлубані було знищено 45 тонн зброї.

“Найпотужніший удар припав на селище Котлубань у Волгоградській області. Відомо, що незадовго до атаки на арсенал “Котлубань” прибув ешелон із ракетами, зокрема іранськими. Арсенал використовувався для зберігання та модернізації ракет, а також ракетних установок Fath-360. В результаті ударів БПЛА знищено ракетні установки та 90% складів, де зберігалося не менше 45 тонн ракет”, — написав Telegram-канал близький до кадирівців.

Ймовірно, там могли зберігати іранські балістичні ракети. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко в Telegram.

За його словами, був атакований арсенал боєприпасів головного управління ракетно-артилерійського озброєння міністерства оборони Росії у населеному пункті Котлубань Волгоградської області.

“Там зберігалася частина іранської балістики, а також пускові до них”, – зазначив Коваленко.

Проросійські джерела применшують втрати

Тим часом проросійський Telegram-канал “Кремлівська табакерка” запевняє, що втрата “Кинджалів” — нісенітниця.

“Ми втратили літак Су-34 та 11 військових внаслідок удару безпілотників. Більше втрат немає! З ранку читаємо просто вал дурниці про наслідки масової атаки безпілотників, яку ворог влаштував цієї ночі. І отримуємо вал питань. Мовляв, ми і ракети “Кинджал” нібито втратили, причому майже весь наш запас, і десятки загиблих є, і боєприпасів багато втрачено.

Це все нісенітниця. За перевіреними даними, які підтвердили чотири джерела в Міноборони, наші втрати є такими: на аеродромі в Єйську серйозно пошкоджено літак Су-34. Швидше за все, відремонтувати його не вдасться. У Волгоградській області загинуло 11 військових. Де саме, ми не розкриватимемо, щоб не допомагати ворогові інформацією про те, куди потрапили його дрони”, — повідомив паблік.

Нагадаємо, вночі 29 вересня в Міноборони РФ повідомили про атаку БПЛА по семи регіонах. Так, 125 дронів нібито було знищено у Волгоградській, Білгородській, Воронезькій, Ростовській, Брянській, Курській областях, Краснодарському краї.

Як раніше повідомляли у ГУР, Росія здатна виготовляти в середньому 4-5 ракет “Кинджал” на місяць

– Мама там гарує, а ти по ресторанах ходиш і ще 3 жіночками спілкуєшся підозрілими? – В голові не вкладається, як тато може так поводитися
Я дуже люблю своїх батьків, та останнім часом з татом постійно сварюсь.

Померла Меггі Сміт, зірка фільмів “Гаррі Поттер”
Зірка фільмів “Гаррі Поттер”, популярна британська акторка Меггі Сміт померла.

Ну й родичі в твого чоловіка! Не пощастило! — Брат зневажає мого Тараса і його сімʼю. А нещодавно таке утнув… Просто на святі
Мій брат Максим завжди мав жахливий характер.

Залишити відповідь