Улюблені булочки Лілії цвіт! Тісто як пух! Вони довго не черствіють і чудово смакують навіть наступного дня!
З відео я можу написати рецепт булочок з дріжджово-содовим тістом, але не можу надати скріни з нього.
Інгредієнти:
- Тепла вода — 1 столова ложка цукру та розкришені дріжджі (кількість не вказана в підписі)
- Борошно — просіяне
- 1 столова ложка солі
- 1 столова ложка харчової соди
- ½ чайної ложки куркуми (необов’язково)
- Сметана — кількість не вказана в підписі
- Цукор
- Ванільний цукор
- Яйця — кількість не вказана в підписі
- Розтоплене вершкове масло — кількість не вказана в підписі
- Жовток яйця — для змащування
Інструкції:
- У теплу воду додайте 1 столову ложку цукру та розкришені дріжджі. Залиште на 15 хвилин, доки не утворються бульбашки.
- У миску додайте просіяне борошно, сіль, харчову соду та куркуму.
- У великій мисці збийте сметану, цукор, ванільний цукор, яйця та розтоплене вершкове масло.
- Потім додайте активовану суміш дріжджів з кроку 1 у велику миску та добре перемішайте.
- Додайте суміш борошна з кроку 2 до вологих інгредієнтів і місіть тісто близько 10 хвилин. Тісто має бути м’яким, але не липким.
- Дайте тісту піднятися протягом 2 ½ годин або до того, як воно утроїться в розмірі.
- Легко посипте робочу поверхню борошном і розділіть тісто на рівні частини. Кожна булочка повинна бути вагою близько 100 г.
- Розкачайте кожен шматок тіста в овальну форму. Складіть тісто навпіл, при цьому одна сторона має бути більшою за іншу.
- Складаємо тісто навпіл. На цьому етапі ви можете надати тісту будь-яку форму, яка вам подобається.
- Накрийте сформовані булочки ганчіркою і дайте їм піднятися ще годину.
- Розігрійте духовку до 170 градусів Цельсія (338 градусів за Фаренгейтом).
- Змастіть булочки жовтком яйця, змішаним з водою.
- Випікайте булочки при 170 градусах Цельсія протягом 20-30 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.
Смачного!
Поради
- Ви можете використовувати будь-який вид борошна для цього рецепту, але універсальне борошно найкраще підходить.
- Якщо у вас немає свіжих дріжджів, ви можете використовувати 1 чайну ложку сухих дріжджів.
- Ви можете додати до тіста 1 столову ложку олії для додаткової м’якості.
- Ви можете начинити булочки будь-якою начинкою, наприклад, фруктовим джемом, шоколадом або горіхами.
- Замість жовтока яйця для змащування булочок можна використовувати молоко.