В Чорному морі збільшилась кількість ракетоносіїв окупантів

Політика

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море вранці 27 вересня три кораблі, з яких два є носіями крилатих ракет типу «Калібр». Натомість добою раніше в цій акваторії фіксувався один ракетоносій країни-агресора.

Про це повідомляє Telegram-канал Військово-мирських сил Збройних сил України.

Військові уточнили, що у разі ракетної атаки дане корабельне угруповання ворога здатне на загальний залп до 8 «Калібрів».

Натомість в Азовському морі кораблі противника знову не спостерігаються.

Крім того, передали у ВМС ЗСУ, в Середземному морі фіксується 1 російський корабель-ракетоносій, загальним залпом до 16 «Калібрів».РФ збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі, - ВМС ЗСУ

Також в українському військовому відомстві зазначили, що за добу в інтересах рф прохід Керченською протокою здійснили:

  • до Чорного моря – 6 суден, з них 4 продовжили рух у напрямку протоки Босфор,
  • до Азовського моря – 2 судна, з них 1 рухалось з протоки Босфор.

У ВМС ЗСУ у ранковому звіті констатували, вже традиційно, що росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Раніше ми писали, що у Харкові станом на 17 годину 24 вересня вже 28 постраждалих внаслідок російського удару, троє загинуло. Люди продовжують звертатися за медичною допомогою.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль відреагував на удар загарбників по багатоповерхівці в Харкові. Він закликав партнерів не гаяти часу і дозволити Україні завдавати ударів по терріторії рф.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь