В МЗС Ізраїлю відреагували на пропозицію щодо перемир’я з «Хезболлою»

Політика, Світ

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що жодного припинення вогню з ліванською «Хезболлою» не буде. Він став останньою офіційною особою Ізраїлю, яка відкинула спроби США та їхніх союзників укласти угоду про тимчасове припинення вогню.

Про це пише France 24 та глава МЗС у соцмережі X.

«На півночі не буде припинення вогню. Ми продовжимо боротися з терористичною організацією «Хезболла» всіма силами до перемоги та безпечного повернення жителів півночі у свої будинки», – написав Кац X, маючи на увазі десятки тисяч переміщених осіб.

США запропонували угоду про тимчасове 21-денне припинення вогню між Ізраїлем та «Хезболлою».

Нагадаємо, що президенти США Джо Байден і Франції Еммануель Макрон провели зустріч на полях Генасамблеї ООН, під час якої обговорили зусилля для припинення вогню між Ізраїлем та ліванським угрупованням «Хезболла».23 вересня Армія оборони Ізраїлю розпочала наступальну операцію з метою знищити бойову інфраструктуру угруповання «Хезболла» в Лівані.

Начальник штабу Армії оборони Ізраїлю генерал-лейтенант Герці Галеві вже оголосив, що наступальна операція проти Хезболли в Лівані отримала назву «Північні стріли».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь