В Україні майже населених пунктів залишились без світла через бойові дії й техпорушення

Політика

Внаслідок бойових дій і технологічних порушень частково або повністю знеструмленими залишаються 490 населених пунктів. Водночас ситуація в енергосистемі України залишається стабільною.

Про це повідомило Міністерство енергетики.

Пошкодження, яких зазнає українська енергосистема через російські обстріли, ускладнюють її роботу. Тому громадян закликають й надалі економно та відповідально споживати електроенергію в пікові години.

Крім того, триває активне відновлення енергооб’єктів та масштабна ремонтна кампанія з підготовки енергосистеми до осінньо-зимового періоду.

“Енергетики працюють цілодобово, щоб забезпечити стабільність і цілісність енергосистеми”, – заявили в міністерстві.Протягом минулої доби, згідно з даними відомства, через ворожі обстріли та бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Харківській і Чернігівській областях.

У Чернігівській області внаслідок ударів російської армії без електропостачання опинилися 438 побутових споживачів.

На Харківщині через бойові дії знеструмлені були підстанції та побутові споживачі, а також залізниця (минулося без порушень у русі поїздів). Живлення вже вдалося відновити.

У західному регіоні у зв’язку з технологічними причинами вимикали обладнання однієї з підстанцій, без електрики залишилися побутові споживачі та сама підстанція. Живлення відновлене, проте через грозу вимикалася також високовольтна повітряна лінія.

У центральному регіоні внаслідок технологічних порушень вимикалася високовольтна повітряна лінія, там енергетики повернули її в роботу.

Загалом протягом минулої доби вдалося відновити живлення для 6917 споживачів, які перебували без світла через бойові дії й техпорушення.

Напередодні Міненерго повідомляло про стабільну ситуацію в енергосистемі, попри ворожі атаки. Були знеструмлення у 3 областях, 501 населений пункт залишався без світла через бойові дії та технічні порушення.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко прогнозував, що Україна пройде зиму в нормальному режимі електрозабезпечення за умови відсутності нових важких ударів рф по енергетиці.

А колишній голова Укренерго Володимир Кудрицький в інтерв’ю ЕП заявив, що взимку можливі відключення електроенергії, навіть якщо всі плани з відновлення об’єктів генерації будуть реалізовані.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь