В Україні офіційно дозволили іноземцям відкривати бізнес онлайн

Політика

Україна оголосила про запуск нової програми uResidency, яка дозволяє іноземним громадянам відкривати бізнес в Україні дистанційно.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Програма пропонує швидку та зручну реєстрацію бізнесу, яка займає лише 5–10 хвилин через додаток або портал uResidency.

Після подання заявки е-резидент отримує кваліфікований електронний підпис (КЕП) в українському консульстві без необхідності відвідувати країну. Це дозволяє їм зареєструвати себе як фізичну особу-підприємця (ФОП) онлайн та автоматизувати всі податкові й фінансові операції.

Програма усуває потребу у використанні послуг бухгалтерів, оскільки всі податкові декларації та платежі автоматично виконуються через банк. Податкова ставка для е-резидентів становить 5%. На даний момент програма доступна для громадян Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії, з планами розширити список країн у майбутньому. На першому етапі планується залучити близько 1 000 е-резидентів.Раніше ми писали, що Міністерство соціальної політики України презентувало новий Соціальний портал.

Також нагадаємо, що Міністерство цифрової трансформації планує впровадити штучний інтелект в роботу держави, який має стати фундаментальним для кожної галузі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь