Вони нас остаточно вυрішυлυ добυтυ: в неділю Шмυгаль оголосυв нові тарυфυ на газ та опалення. Спυсок з оновленими тарифами по областях

Суспільство

Після підняття цін на електроенергію українцям готують ще один разючий удар. Цього разу можуть підняти ціни на газ та опалення. Про це поділився в соціальній мережі голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

“Кабмін і Нафтогаз планують найближчим часом підняти вартість газу на 20%, тепла та гарячої води на 25%. Не зважаючи на заборону та мораторій.

Робота з депутатами ВРУ вже ведеться щодо внесення необхідних змін до законів, щоб обійти мораторій”, – попереджає голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Поки не відомо коли саме можуть затвердити новий тариф та чи піде на цей непопулярний крок уряд.

У травні Нафтогаз запевняв, що тариф для населення діятиме до травня 2025 року і буде незмінним – 7,96 грн за куб.

З тарифами на опалення ситуація складніше. Під час дії воєнного стану з моменту впровадження мораторію на підняття тарифів на опалення і гарячу воду низка обласних центрів уже підняла вартість опалення і гарячої води, але наразі теплопостачальні підприємства ці тарифи не застосовують, а нараховують за спожиті послуги за чинними станом на січень 2022 року тарифами.

“Наприклад у Рівному виконком тарифи на опалення переглядав у лютому 2023 року. Тоді погодили тариф на тепло у розмірі 2651,47 грн/Гкал.

Тож у разі збільшення цього тарифи ще на 25%, населення платитиме за тепло 3314 грн за Гігакалорію.”

Варто відзначити, що цей тариф близький до того, який наводив теплопостачальник у Рівному як економічно обґрунтований, який у лютому 2023 просив встановити для населення тариф 3100 грн за Гігакалорію. Чинний нині у Рівному тариф на тепло складає близько 1900 грн за Гкал.

Залишити відповідь