Я почула страшні крики в під’їзді та відразу вибігла. Ґвалт зчинила наша нова сусідка, переселенка Зоя Іванівна. Вона відразу нам усім не сподобалась, і не тому, що не місцева, не подумайте. Та після того, як ця жіночка вчинила, ми усім домом вирішили виселити її за будь-яку ціну! Таких сусідів нам не треба!

Політика, Суспільство

Я завжди дуже тішилась, що маю гарних сусідів. Ми живемо у звичайній 5-поверховій хрущівці. Всі усіх знають, всі усім допомагають. Велика й дружня родина і так вже багато років.

Зазвичай, коли хтось з’являється у нас новенький – легко вписується й охоче приймає наші правила. І що тут поганого, ми дуже дбаємо про наш двір, все чистенько й гарно своїм коштом робимо ремонти. Та ця наша ідилія закінчилась, коли в “однушку” переїхала переселенка з Бахмуту – Зоя Іванівна.

Спочатку ця жіночка вперто заявила, що не платитиме ніякі внески на утримання дому. А ми щомісяця здаємо на різні потреби: приходить жінка прибирати під’їзди, постійно треба чи лампочки замінити чи щось зремонтувати. Здавали ми не так багато – по 250 гривень на місяць. 

– Я переселенка! Звідки в мене гроші?

– А за квартиру як ви платите?

– Ой, мені дозволила далека родичка тут просто так жити.

Минуло кілька тижнів і якось я почула крики у під’їзді, дуже злякалась. Вибігла й дивлюсь, Зоя Іванівна свариться з нашою сусідкою Стефанією Павлівною.

– Олю, уяви, ця ненормальна била нашого Бобіка палкою. Я не знаю, може щось зламала.

– Як? За що?

– А з якого дива він в мене під дверми спить? – обурилась Зоя Іванівна.

– Він так звик. Зазвичай надворі в буді, а зараз похолодало, от і зайшов в під’їзд. Ніхто ніколи не був проти, це наш пес. Ви не маєте права!

– У вас смердить тут. Пів ночі цей пес гавкає. Я це не терпітиму! Як не заберете свого Бобіка – погодую його так, що спатиме довіку!

– Дивіться, щоб до вас після цього поліція не завітала. Знаєте, що таке жорстоке поводження з тваринами?

– Ти мені погрожуєш? Дівчисько! Я тобі зараз дам…

Вона розмахувала руками. Я злякалась і зачинилась вдома. Та все це жахливо. Бобік виріс в нашому дворі з малого щеняти. Усі його знають, люблять і годують. Це наш пес. А ця приїхала і свої правила диктує?

Минуло кілька днів і скандал повторився. На цей раз Зоя Іванівна так його побила, що аж скавчав, довелось до ветеринара везти. От тоді я вже поліцію і викликала. Всі сусіди почали казати, що хочуть, аби переселенка переїхала.

– Ось так ви до людей ставитесь? Собаку більше любите?

– Вона нам нічого поганого не зробила!

– Усі знатимуть про те, як ви з переселенцями обходитесь! Я всім розкажу!

Поліція поки не хоче нічого робити. Та ми примусимо Зою Іванівну переїхати. Як гадаєте, що робити з такими людьми?


Копіювати

Залишити відповідь