Як правильно приготувати холодець – покроковий рецепт
Холодець – страва, яка часто з’являється на святковому столі. Однак для її приготування потрібно виділити багато часу та зусиль, а в процесі можуть ще й з’явитися питання, наприклад, коли солити страву.
Факти ICTV розібралися, як правильно готувати холодець, скільки його варити та наскільки довго він застигає.
Як правильно готувати холодець
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Для приготування знадобиться:
- свиняча ніжка – 2 шт.;
- рулька свиняча – 1 шт.;
- яловичина – 1 кг;
- морква – 1-2 шт.;
- лавровий лист – до 5 шт.;
- перець чорний горошком – за смаком;
- перець духмяний – до 2 ч. л.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- сіль – за смаком;
- часник – 5 зубчиків;
- желатин – 25 мг.
- В одну велику ємність потрібно викласти все м’ясо (свиняча нога, рулька та яловичина) та залити його холодною водою. Простояти воно так повинно, поки вода не нагріється до кімнатної температури – приблизно пів години.
- Потім слід злити воду, налити чисту та почати варити м’ясо. Доводимо його до кипіння та готуємо протягом 10 хв. Паралельно протягом усього часу потрібно збирати пінку.
- Коли м’ясо трішки проварилося, його треба знову промити холодною водою.
- Тепер до каструлі з рулькою, ногою й яловичиною можна додавати овочі та спеції.
- Весь вміст ємності заливаємо водою та починаємо варити на середньому вогні.
Скільки варити холодець
- Приготування страви займе 3,5 год. Через 1,5-2 год з каструлі варто дістати цибулю, інакше овоч почне розварюватися та розпадатися.
- Коли дістали цибулю, з поверхні бульйону ложкою потрібно прибрати весь жир. Це робиться, щоб уникнути білої плівки на готовому холодці.
- Потім м’ясо разом із овочами треба варити ще 2-2,5 год.
- Коли бульйон повністю готовий, слід витягти м’ясо в окрему миску.
- До бульйону необхідно долити приблизно літр води та додати солі за смаком та розчавлений часник.
- Все разом потрібно варити ще 5-10 хв, потім висипати пакетик желатину та добре вимішати.
- Останній етап – розливання холодцю у форми.
- Спочатку у глибоку ємність викладаємо всі види м’яса, потім через сито заливаємо його бульйоном. На бажання у посудину можна покласти моркву.
- Застигати холодець повинен не менш ніж п’ять годин, найкраще залишити його на ніч.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-29 13:19:00