Захід готуватиме з українців фахіфців для відновлення країни

Політика

ЄС, Польща й Естонія приєдналися до програми Skills4Recovery, яка передбачає підготовку 4700 кваліфікованих спеціалістів для відновлення України.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Розширена допомога в межах ініціативи Skills4Recovery, започаткованої урядом Німеччини, передбачає:

  • збільшення більш ніж удвічі загальних внесків донорів у Skills4Recovery — з 10 млн євро до 25,5 млн євро;
  • навчання понад 4700 кваліфікованих працівників для економіки України;
  • підтримку 50 надавачів послуг професійної освіти;
  • розповсюдження кращих практик щодо управління закладами освіти, інклюзії, цифровізації та співпраці з приватним сектором на всій території України;
  • консультативну допомогу у формуванні політики для реалізації заходів Плану України у сфері розвитку людського капіталу та вступу до ЄС.

Крім того, тепер ініціатива поширюватиметься не на шість областей, а на всю територію України.
«Подолання структурного безробіття і дисбалансів на ринку праці через розвиток людського капіталу — одне з пріоритетних завдань для уряду. Завдяки розширенню програми Skills4Recovery понад 4700 українців в усіх регіонах зможуть опанувати нову професію або підвищити кваліфікацію, що допоможе їм стати більш конкурентними на ринку праці. Пів сотні навчальних закладів профтехосвіти отримають підтримку та можливість підвищити свої спроможності у підготовці затребуваних фахівців. Дякуємо партнерам за спільні кроки задля посилення людського капіталу в Україні», — зазначила очільниця Мінекономіки Юлія Свириденко.

Тим часом, Південна Корея і Чехія уклали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у сфері гуманітарної допомоги та відновлення України.

Міністерство освіти і науки України на Міжнародній конференції з відновлення підписало угоди з Бельгією та Німеччиною про співпрацю у відбудові закладів освіти.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь