1 кілограм твердого сиру із 3 л молока. Ніякого оцту та добавок, повністю натуральний..неймовірний смак
1 кілограм твердого сиру із 3 л молока. Ніякого оцту та добавок, повністю натуральний
Сироваріння вважається складним процесом, але домашній сир можна приготувати і вдома. Всього з 2 літрів магазинного молока вийде 1 кілограм твердого, ароматного сиру, який дуже смачно подаватиме до сніданку, або закускою. Сир повністю натуральний, в рецепті не використовується оцет, ні добавки.
Інгредієнти:
3 літри молока.
4 яйця.
400 г сметани жирністю понад 20%.
1 ч. л. солі.
Покроковий рецепт:
Молоко переливаємо у банку. В окремій мисці збиваємо віночком 4 яйця, 400 г сметани, чайну ложку солі. Суміш, що вийшла, вливаємо до молока і перемішуємо.
Тепер кладемо на дно каструлі складений у два-три рази рушник, ставимо на нього банку з молочною сумішшю. Вливаємо воду, щоб вона покривала банку трохи вище за середину.
Ставимо каструлю на плиту, доводимо воду до кипіння і залишаємо прогріватися на середньому вогні 30 хвилин. Потім застилаємо сито марлею і проливаємо через неї підігріту суміш.
Акуратно загортаємо сироватку, ставимо на неї гніт. Залишаємо всього на ніч і на ранок твердий сир повністю готовий.
Особливо смачно такий сир класти на свіжий підсмажений хліб.