12 країн, включаючи Китай і Бразилію, застерегли від погроз ядерною зброєю

Політика, Світ

12 країн, серед яких Китай, Бразилія, Туреччина і Казахстан, виступили зі спільною заявою, у якій застерегли від погроз застосуванням ядерної зброї. Заяву оприлюднили у штаб-квартирі ООН у рамках тижня високого рівня Генеральної Асамблеї.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Заяву, крім Китаю, Бразилії, Туреччини і Казахстану, підписали Південна Африка, Індонезія, Алжир, Болівія, Колумбія, Єгипет, Кенія, Замбія.

«Ми закликаємо утримуватися від застосування або погроз застосування зброї масового знищення, особливо ядерної, хімічної та біологічно», – йдеться у тексті документа.

Там також наголошується, що цивільна інфраструктура, «зокрема мирні ядерні об’єкти та інші енергетичні об’єкти», не повинні бути цілями воєнних операцій.Підписанти заяви закликають до «всеосяжного і тривалого врегулювання сторонами конфлікту за допомогою інклюзивної дипломатії та політичних засобів, заснованих на Статуті ООН».

Агентство зазначає, що росія у тексті не згадується, але переконане, що застереження стосуються нещодавньої заяви російського диктатора володимира путіна щодо змін у російську ядерну доктрину, які дозволяють застосування ЯО проти неядерних держав.

Нагадаємо, 25 вересня путін на засіданні ради безпеки рф запропонував внесли зміни до ядерної доктрини рф, які значно знижують поріг застосування ядерної зброї.

Раніше директор ЦРУ висміяв ядерні погрози Москви. Лідери західних країн повинні не боятися та менше реагувати на спроби ядерного шантажу з боку росії, оскільки це є звичною тактикою Кремля.

Зеленський пояснив, чому не варто вірити ядерним погрозам Кремля. путін занадто любить своє життя, щоб реально наважитися застосувати ядерну зброю.

Застосування росією ядерної зброї проти України вважають виправданим 34% росіян, опитаних фахівцями російського Левада-Центру.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь