2 л мoлока, лимoнний сік — і чеpез 1 годину можете cмакувати натуральним м’яким сиpом
Сир домашнього приготування – натуральний, корисний і смачний продукт.
Рекомендуємо приготувати класичний м’який сир в розсолі, який потім можна використовувати для приготування овочевого салату, також він послужить відмінним інгредієнтом для ранкового бутерброда.
Інгредієнти:
молоко домашнє – 2 л
сметана – 5 ст.л.
лимонний сік – 4 ст.л.
сіль – за смаком
Рецепт приготування:
Молоко вилийте в каструлю, поставте на середній вогонь.
У тепле молоко, не знімаючи його з плити, додайте сметану, добре перемішайте.
Коли суміш стане гарячою, але ще не закипить, додайте лимонний сік, посоліть і, помішуючи, доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь до мінімального, проваріть одну хвилину.
Друшляк застеліть складеною вдвічі марлею і вилийте в нього вміст каструлі. Добре відіжміть, сироватку вилийте в банку.
Не знімаючи марлю, покладіть на сир тарілку, поставте на неї гніт. Через годину сир готовий.
Сироватку посоліть. Сир наріжте кубиками і складіть в банку з кінцевим розсолом.
Сир в розсолі може зберігатися кілька днів. В молоко можете додати спеції, зелень або шматочки гострого червоного перцю – вийде апетитний пряний сир, відмінна закуска повсякденного столу.