6 головок домашнього сиру. Робимо з молока і невеликої кількості масла.
Зазвичай на приготування домашнього сиру йде не менше декількох годин, та й список продуктів для нього досить великий. Ми візьмемо трохи інший рецепт і по ньому одним і тим же способом отримаємо відразу 6 різних головок сиру – вийде дуже економної
Інгредієнти дуже прості. На 2 кілограма сиру беремо 2 літри молока, 150 грамів вершкового масла, 30 грамів солі і 15 грамів соди. Кожну головку сиру можна зробити з різними смаками – будемо додавати оливки, прованські трави, паприку, сушені гриби, куркуму і пажитник.
Сир перекладаємо в більшу каструлю, вливаємо до нього молоко. Варимо на повільному вогні поки не відокремиться сироватка, потім перекладаємо сир в друшляк на марлю і даємо стекти
Додаємо до сиру розтоплене вершкове масло, сіль, соду. Ділимо масу на 6 частин і кожну плавимо в мікрохвильовці по 2,5 хвилини.
Отриману сирну масу перекладаємо за формами (підійдуть звичайні пластикові контейнери з кришкою) і до кожної додаємо різні добавки – тут орієнтуйтеся на свій смак. Залишилося тільки поставити сир в холодильник на 3 години і можна пробувати
Із вказаної кількості інгредієнтів вийде приблизно 1,5 кілограма сиру.