68 ОЄБр: кожен боєць – це частина великої команди, де цінують підтримку та братерство

Життя, Політика
68 ОЄБр: кожен боєць – це частина великої команди, де цінують підтримку та братерство

Що змінилося з 5 жовтня у правилах добровільного призову на військову службу? Чому рекрутерам варто обирати 68-у єгерську? Яку платню отримують військовослужбовці піхотних та тилових підрозділів? Про це – у бліц-інтерв’ю з рекрутеркою 68 окрема єгерська бригада ім. Олекси Довбуша Юлією ХИМИЧ.

– ПАНІ ЮЛІЄ, ОСНОВНЕ ПИТАННЯ, ЯКЕ ЗАРАЗ ЦІКАВИТЬ УКРАЇНЦІВ ПРИЗОВНОГО ВІКУ, – ЩО ЗМІНИЛОСЯ З 5 ЖОВТНЯ У ПРАВИЛАХ ДОБРОВІЛЬНОГО ПРИЗОВУ НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ?

– Головна зміна полягає в тому, що тепер добровольці мають можливість напряму звертатися до військових частин, оминаючи територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Це означає, що військовозобов’язані можуть обирати конкретну бригаду або підрозділ, до якого хочуть приєднатися, без попередньої бюрократичної процедури через ТЦК.

– ТОБТО КОЖЕН РЕКРУТ ЗМОЖЕ ГАРАНТОВАНО ОБРАТИ СОБІ ПІДРОЗДІЛ І ПОСАДУ, ВІДПОВІДНО ДО ЙОГО ВМІНЬ ТА НАВИЧОК?

– Саме так. За результатами співбесіди з командуванням, якщо кандидат відповідає вимогам посади, яку бажає займати, йому видається направлення для проходження військово-лікарської комісії. З висновком ВЛК про придатність до військової служби, він в подальшому прибуває до військової частини, де вже зараховується на військову службу.

– ЩОДО БЗВП: МОБІЛІЗОВАНІ Й НАДАЛІ ПРОХОДИТИМУТЬ ПІДГОТОВКУ В НАВЧАЛЬНИХ ЦЕНТРАХ, ЧИ ВІДТЕПЕР – У БРИГАДІ ПІД КЕРІВНИЦТВОМ ІНСТРУКТОРІВ З БОЙОВИМ ДОСВІДОМ?

– Після прибуття в бригаду особи, які не мають досвіду проходження військової служби, або проходили службу до 2014 року, направляються до навчальних центрів для проходження базової загальновійськової підготовки, а також, при потребі, фахової підготовки. Після повернення в бригаду з мобілізованими проводиться допідготовка під керівництвом досвідчених інструкторів нашої військової частини.

– НА ВАШУ ДУМКУ, ЧОМУ РЕКРУТАМ ВАРТО ОБРАТИ САМЕ 68-У ЄГЕРСЬКУ? ЯКІ ЇЇ ПЕРЕВАГИ?

– Ми забезпечуємо рекрутів високоякісною підготовкою. Навчання у нашій бригаді проводиться за передовими стандартами, з урахуванням досвіду бойових дій, в яких наша військова частина бере участь майже з самого початку повномасштабного вторгнення. Це дозволяє нашим бійцям швидко освоїти необхідні навички для ефективної служби.

Тут кожен боєць – це частина великої команди, де цінують підтримку та братерство. Це створює атмосферу, в якій кожен може розраховувати на надійну підтримку товаришів.

Також у нашій бригаді є можливості для кар’єрного росту. Ви зможете пройти через різні етапи розвитку, від новобранця до командира підрозділу, залежно від ваших зусиль і досягнень.

Ці переваги роблять нашу бригаду відмінним вибором для тих, хто прагне професійного розвитку, і служби в згуртованому колективі.

– ЯКА СИТУАЦІЯ ІЗ ГРОШОВИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ? СКІЛЬКИ ОТРИМУЮТЬ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ ПІХОТНИХ ТА ТИЛОВИХ ПІДРОЗДІЛІВ?

– Станом на 2024 рік, грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ складається з кількох компонентів: основна зарплата (залежно від військового звання та посади) та додаткова винагорода, яка включає в себе бойові доплати. Військовослужбовці, які беруть участь у бойових діях, можуть отримувати до 120 тисяч гривень на місяць. Це включає базове грошове забезпечення, яке для солдатів становить близько 20-25 тисяч гривень, плюс бойова доплата, яка може сягати 100 тисяч.

Військовослужбовці тилових підрозділів, що не беруть безпосередньої участі у бойових діях, отримують близько 20-30 тисяч гривень на місяць, залежно від їхньої посади, звання та інших факторів. Тут основна частина виплат формується з окладу за звання та посаду, без бойових доплат.

– ДЯКУЮ! ЗАПРОШУЄМО ВМОТИВОВАНИХ ГРОМАДЯН ДО НАШИХ ЛАВ. СТАВАЙ НА ВАРТУ З ЄГЕРЯМИ!

Група комунікацій Тернопільського ОТЦК та СП.

Залишити відповідь