9 МАРИНАДІВ ДЛЯ РИБИ!
9 МАРИНАДІВ ДЛЯ РИБИ!
9 МАРИНАДІВ ДЛЯ РИБИ!
Соліть рибу вдома легко та смачно! Зберігайте рецепти та тіште рідних смачною рибкою. 🍴🐟
1. Скумбрія за 3 хвилини
Інгредієнти:
– Скумбрія середнього розміру — 1 шт.
– Цибулева шкірка — достатньо для відвару
– Сіль — 5 ст. л.
– Вода — 1 літр
Приготування:
Замочіть цибулеву шкірку у воді, потім поставте на вогонь і додайте сіль. Коли розсіл закипить, опустіть скумбрію і варіть рівно 3 хвилини. Вийміть рибу, охолодіть — готово!
—
2. Скумбрія прямого посолу
Інгредієнти:
– Вода — 0,5 л
– Сіль — 1 ст. л.
– Цукор — 1 ст. л.
– Суха гірчиця — 0,5 ст. л.
– Лавровий лист — 3 шт.
– Гвоздика — 1 бутон
– Рослинна олія — 1 ст. л.
– Коріандр — 0,5 ст. л.
Приготування:
Закип’ятіть воду з усіма інгредієнтами, охолодіть. Покладіть шматочки скумбрії в холодний розсіл, накрийте та залиште на добу.
—
3. Ніжна скумбрія в маринаді
Інгредієнти:
– Скумбрія (розморожена) — 2 шт.
– Цибуля — за смаком
– Вода — 250 мл
– Гвоздика — 6 шт.
– Перець горошком — щіпка
– Мелений перець — 1/3 ч. л.
– Коріандр — щіпка
– Сіль — 2 ст. л.
– Цукор — 0,5 ч. л.
– Соняшникова олія — 2 ст. л.
– Яблучний оцет — 2,5 ст. л.
Приготування:
Скумбрію нарізати шматочками, цибулю — півкільцями. Воду закип’ятити з усіма інгредієнтами (оцет додати в кінці), охолодити. Залити рибу маринадом, залишити на день.
—
4. Легкий посол риби
Інгредієнти:
– Сіль — 2 ст. л.
– Цукор — 1 ст. л.
– Кріп (свіжий чи сушений) — 2-3 ст. л.
– Чорний перець — 0,5 ч. л.
– Сушений базилік (за бажанням)
Приготування:
Занурте рибу в суміш спецій, загорніть у плівку, помістіть у пакет і залиште на добу. Перед подачею додайте лимонний сік і трохи олії.
—
5. Скумбрія холодного копчення
Розсіл:
– Вода — 2 л
– Сіль — 8 ст. л.
– Цукор — 4 ст. л.
– Цибулеві шкірки — 4 жмені
– Спеції — за смаком
Приготування:
Зваріть розсіл, охолодіть. Залийте скумбрію та залиште маринуватись на 2-3 дні, періодично перевертаючи. Потім підсушіть і обробіть рослинною олією.
—
6. Оселедець домашнього посолу
Інгредієнти:
– Сіль — пакет на 3 л води (або 700 г для менш солоного варіанту)
Приготування:
Закип’ятіть воду, охолодіть, залийте оселедець. Маринуйте добу, періодично перемішуючи. Зберігайте в олії.
—
7. Оселедець «ВІН»
Інгредієнти:
– Оселедець свіжоморожений — 3 шт.
– Морква — 3 шт.
– Цибуля — 2 шт.
– Часник — 2 зубчики
– Оцет 9% — 200 мл
– Сіль — 1 ч. л.
– Рослинна олія — 2 ст. л.
– Соєвий соус — 4 ст. л.
– Кунжут — 2 ст. л.
Приготування:
Оселедець очистити, замаринувати в оцті на 30 хвилин. Додати натерту моркву, цибулю, спеції та кунжут. Поставити в холодильник на кілька годин.
—
8. Пряний оселедець з лимонним соком
Інгредієнти:
– Оселедець — 1 кг
– Сіль — 3 ст. л.
– Цукор — 2 ч. л.
– Лимонний сік — за смаком
– Спеції, цибуля, морква — за бажанням
Приготування:
Залийте оселедець маринадом із цукром, сіллю та лимонним соком. Залиште на добу, після чого додайте овочі та олію.
—
9. Оселедець у гірчично-оцтовому соусі
Інгредієнти:
– Оселедець — 3 шт.
– Цибуля — 1 шт.
– Сіль — 2 ч. л.
– Цукор — 1 ч. л.
– Чорний перець — 0,5 ч. л.
– Гірчичний порошок — 1 ч. л.
– Олія — 150 мл
– Оцтова есенція — 1-1,5 ч. л.
Приготування:
Змішайте всі інгредієнти, викладайте рибу шарами з цибулею. Залийте олією з оцтом, дайте настоятися.
—
Смачного!