9 МАРИНАДІВ ДЛЯ РИБИ!

Світ

9 МАРИНАДІВ ДЛЯ РИБИ!

9 МАРИНАДІВ ДЛЯ РИБИ!

9 МАРИНАДІВ ДЛЯ РИБИ!  
Соліть рибу вдома легко та смачно! Зберігайте рецепти та тіште рідних смачною рибкою. 🍴🐟  

1. Скумбрія за 3 хвилини  
Інгредієнти:  
– Скумбрія середнього розміру — 1 шт.  
– Цибулева шкірка — достатньо для відвару  
– Сіль — 5 ст. л.  
– Вода — 1 літр  

Приготування:  
Замочіть цибулеву шкірку у воді, потім поставте на вогонь і додайте сіль. Коли розсіл закипить, опустіть скумбрію і варіть рівно 3 хвилини. Вийміть рибу, охолодіть — готово!  

2. Скумбрія прямого посолу  
Інгредієнти:  
– Вода — 0,5 л  
– Сіль — 1 ст. л.  
– Цукор — 1 ст. л.  
– Суха гірчиця — 0,5 ст. л.  
– Лавровий лист — 3 шт.  
– Гвоздика — 1 бутон  
– Рослинна олія — 1 ст. л.  
– Коріандр — 0,5 ст. л.  

Приготування:  
Закип’ятіть воду з усіма інгредієнтами, охолодіть. Покладіть шматочки скумбрії в холодний розсіл, накрийте та залиште на добу.  

3. Ніжна скумбрія в маринаді  
Інгредієнти:  
– Скумбрія (розморожена) — 2 шт.  
– Цибуля — за смаком  
– Вода — 250 мл  
– Гвоздика — 6 шт.  
– Перець горошком — щіпка  
– Мелений перець — 1/3 ч. л.  
– Коріандр — щіпка  
– Сіль — 2 ст. л.  
– Цукор — 0,5 ч. л.  
– Соняшникова олія — 2 ст. л.  
– Яблучний оцет — 2,5 ст. л.  

Приготування:  
Скумбрію нарізати шматочками, цибулю — півкільцями. Воду закип’ятити з усіма інгредієнтами (оцет додати в кінці), охолодити. Залити рибу маринадом, залишити на день.  

4. Легкий посол риби  
Інгредієнти:  
– Сіль — 2 ст. л.  
– Цукор — 1 ст. л.  
– Кріп (свіжий чи сушений) — 2-3 ст. л.  
– Чорний перець — 0,5 ч. л.  
– Сушений базилік (за бажанням)  

Приготування:  
Занурте рибу в суміш спецій, загорніть у плівку, помістіть у пакет і залиште на добу. Перед подачею додайте лимонний сік і трохи олії.  

5. Скумбрія холодного копчення  
Розсіл:  
– Вода — 2 л  
– Сіль — 8 ст. л.  
– Цукор — 4 ст. л.  
– Цибулеві шкірки — 4 жмені  
– Спеції — за смаком  

Приготування:  
Зваріть розсіл, охолодіть. Залийте скумбрію та залиште маринуватись на 2-3 дні, періодично перевертаючи. Потім підсушіть і обробіть рослинною олією.  

6. Оселедець домашнього посолу  
Інгредієнти:  
– Сіль — пакет на 3 л води (або 700 г для менш солоного варіанту)  

Приготування:  
Закип’ятіть воду, охолодіть, залийте оселедець. Маринуйте добу, періодично перемішуючи. Зберігайте в олії.  

7. Оселедець «ВІН»  
Інгредієнти:  
– Оселедець свіжоморожений — 3 шт.  
– Морква — 3 шт.  
– Цибуля — 2 шт.  
– Часник — 2 зубчики  
– Оцет 9% — 200 мл  
– Сіль — 1 ч. л.  
– Рослинна олія — 2 ст. л.  
– Соєвий соус — 4 ст. л.  
– Кунжут — 2 ст. л.  

Приготування:  
Оселедець очистити, замаринувати в оцті на 30 хвилин. Додати натерту моркву, цибулю, спеції та кунжут. Поставити в холодильник на кілька годин.  

8. Пряний оселедець з лимонним соком  
Інгредієнти:  
– Оселедець — 1 кг  
– Сіль — 3 ст. л.  
– Цукор — 2 ч. л.  
– Лимонний сік — за смаком  
– Спеції, цибуля, морква — за бажанням  

Приготування:  
Залийте оселедець маринадом із цукром, сіллю та лимонним соком. Залиште на добу, після чого додайте овочі та олію.  

9. Оселедець у гірчично-оцтовому соусі  
Інгредієнти:  
– Оселедець — 3 шт.  
– Цибуля — 1 шт.  
– Сіль — 2 ч. л.  
– Цукор — 1 ч. л.  
– Чорний перець — 0,5 ч. л.  
– Гірчичний порошок — 1 ч. л.  
– Олія — 150 мл  
– Оцтова есенція — 1-1,5 ч. л.  

Приготування:  
Змішайте всі інгредієнти, викладайте рибу шарами з цибулею. Залийте олією з оцтом, дайте настоятися.  

—  
Смачного!

З усієї родини вижив лише батько: у Кривому Розі сьогодні прощаються з матір’ю і трьома дітьми, яких вбила РФ
У Кривому Розі під час ракетного обстрілу окупантів 11 листопада загинула 32-річна Олена Кулик та її діти

Секpет у двох продуктах! Що дoдати до деpунів, щоб вони стaли неймовірно смачними
Класичні деруни смачні та дуже привабливо виглядають на тарілці.

Приголомшлива і ніжна солона скумбрія
Пропоную найвдаліший рецепт солоної скумбрії, від якої всі будуть в повному захваті.

Залишити відповідь