“Паляниця” та “Нептун” – наступні кроки

Війна

“Паляниця” та “Нептун” – наступні кроки

Україна може виробити значну кількість дронів-ракет “Паляниця”, здатних виконувати завдання для нанесення ударів по ворожих нафтопереробних заводах та промислових підприємствах

Про це сказав військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону. За його словами, особливість цього дрону-ракети в тому, що він оснащений реактивним двигуном і має швидкість від 400 до 600 км. Він додав, що не всі зенітно-ракетні комплекси можуть його перехопити. “Ворогу потрібно застосовувати тільки ракети, а відповідно це виснажує ППО. Це є прорив з точки зору застосування технологій, об’єднання фактично бойової частини, яка дійсно схожа на ракету, з крилами, притаманними дрону”,  – сказав Мусієнко.За його словами, дрон-ракета “Паляниця” доволі маневровий і може доставити бойову частину вагою 50-70 кг на відстань до 400 км. “А ще плануються додаткові модифікації. Крім того, його особливістю є те, що він летить без шассі,  що покращує його маневровість і швидкість”, – зазначив експерт.Відповідаючи на запитання, чи можна говорити, що це проміжний етап до реалізації ракетної програми, Мусієнко зазначив, що над цим дроном працюють і є проміжні етапи. “Треба рухатися малими кроками до того, що ми можемо зробити і як наслідок – ми прийдемо до рішень, яких потребуємо. Ми отримуємо рішення, коли не настільки дорого, з пришвидшеними темпами можна виробити значну кількість таких дронів-ракет, здатних виконувати певні завдання для нанесення ударів по енергопромах ворога або по НПЗ. Наступні кроки – об’єднання в цілісну систему із застосуванням ракет “Нептун” і можливо не тільки. Не треба забувати, що… балістичні ракети Україна може розробляти”, – наголосив експерт. 

Я все літо провела на городі, а мама віддала всі овочі сестрі! А все тому, що вони з чоловіком мають маленьку дитину
У червні мої батьки купили дачу. Вони вже пенсіонери і вирішили свій вільний час проводити
з користю.

Мотоpошна недільна тpагедія сколиxнула Укpаїну. Все cталося за cекунди. Фото
На Одещині на трасі між селами Підгірне та Карналіївка фура вилетіла на зустрічну смугу та зіткнулася з позашляховиком, в якому їхала родина.

У Чорному морі горять три “вишки Бойка”: з’явилося фото з супутника
Україна повернула їх під свій контроль у вересні 2023.

Залишити відповідь