СБУ затримала російського агента, який готував удари по шпитялях та аеродромах

Політика

Служба безпеки повідомила про підозру чоловіку, який пішов на співпрацю з рф та допомагав готувати ворожі удари по шпиталях та аеродромах на Донеччині.

Про це повідомлсяє СБУ.

Підозрюваним виявився житель Краматорська Донецької області. У поле зору окупантів чоловік потрапив через власні антиукраїнські коментарі в російських соцмережах.Встановлено, що куратор надсилав агенту гугл-карти районів, які його цікавили. Інформатор наносив на карти розвіддані, додавав опис та пояснення, після чого передавав російській спецслужбі.

«Серед пріоритетних цілей ворога були військові шпиталі та інші медзаклади, де проходили лікування і реабілітацію українські захисники. Також агресор сподівався розвідати локації оперативних аеродромів на території регіону», – йдеться у повідомленні СБУ.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Чоловіку загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.Нагадаємо, СБУ та Нацполіція затримали ще двох поплічників рф, які палили авто ЗСУ та Держприкордонслужби у Києві та Черкаській області.

Залишити відповідь