Прокурор у США хоче відновити кримінальну справу проти Трампа

Політика, Світ

Спеціальний прокурор Джек Сміт 26 серпня закликав федеральний апеляційний суд відновити справу щодо секретних документів проти 45 президента США Дональда Трампа.

Про це пише агентство Associated Press.

Команда прокурора Сміта заявила, що окружна суддя США Айлін Кеннон припустилася грубої помилки, коли ухвалила, що Сміт був незаконно призначений генеральним прокурором.

У листопаді 2022 року генпрокурор Штатів Меррік Гарленд призначив Сміта незалежним спеціальним прокурором, відповідальним за нагляд за двома кримінальними розслідуваннями Міністерства юстиції щодо колишнього президента Дональда Трампа — ідеться про штурм Капітолію та неправомірне поводження з державними документами.

Ця позиція, як написали прокурори в заяві, поданій до апеляційного суду в Атланті, суперечить рішенням суддів по всій країні, а також «широко розповсюдженій і довготривалій практиці призначення в Міністерстві юстиції та в уряді в цілому».

Нагадаємо, що у лютому цього року колишній президент США Дональд Трамп звернувся до Верховного суду з вимогою переглянути рішення суду нижчої інстанції про те, що він не має імунітету від юридичного переслідування у справі щодо його причетності до заворушень на Капітолійському пагорбі та спробою підриву виборів 2020 року.Перебуваючи на посаді, Трамп погрожував заохотити росію напасти на членів НАТО, які не виконують фінансові зобов’язання перед Альянсом.

Також нагадаємо, що Верховний суд США розпочав розгляд справи про право колишнього президента Дональда Трампа знову обіймати посаду глави держави.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь