Юрист розповів, як каратимуть чоловіків до 25 років, які не стали на військовий облік

Події України

Юрист розповів, як каратимуть чоловіків до 25 років, які не стали на військовий облік

За його словами, відсутність документів може стати причиною додаткових перевірок і ускладнень при виїзді за кордон, отриманні державних послуг.

Адвокат Дмитро Франчук розповів, що чоловіки віком від 18 до 25 років повинні мати військово-облікові документи, навіть якщо не підлягають мобілізації.

За його словами, їх відсутність може призвести до адміністративних наслідків, пише РБК-Україна.

Згідно із законодавством України, громадяни зобов’язані стати на військовий облік у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання.

За невиконання цього обов’язку передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафів.

“Відповідно до статті 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), за порушення правил військового обліку, включно з відсутністю військово-облікових документів, під час дії воєнного стану передбачено штраф у розмірі від 17 000 до 25 500 грн”, – сказав Франчук.

Крім штрафів, чоловіки без військово-облікового документа також можуть мати обмеження у праві на працевлаштування.

“У багатьох випадках під час прийняття на роботу, зокрема на державну службу або в державні установи, можуть вимагати військово-облікові документи. Їхня відсутність може ускладнити працевлаштування”, – зазначив юрист.

За його словами, відсутність документів може стати причиною додаткових перевірок та ускладнень при виїзді за кордон, отриманні державних послуг.

“Навіть за умови відсутності обов’язку мобілізації, вимога мати військово-облікові документи діє і її недотримання може призвести до відповідних правових наслідків”, – додав він.
Мобілізація в Україні – деталі
Реєстр військовозобов’язаних “Оберіг” незабаром почне відображати інформацію про чоловіків, які жодного разу не відвідували ТЦК і уникали ставати на облік. Про це пише “Судово-юридична газета” з посиланням на заступника міністра оборони з питань цифровізації Катерину Чорногоренко.

Шукайте деталі в групі
Facebook




Джерело

Залишити відповідь