«Принесла одразу декілька речей». Зеленський назвав ключові аспекти Курської операції

Політика

Завдяки проведенню операції в Курській області рф вдалося зупинити окупацію Харківської області.

Про це під час пресконференції повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Відповідаючи на питання журналіста німецького мовника ARD про те, чому розпочали операцію на Курщині замість підсилення військ на Донбасі, очільник держави заявив, що операція мала свої позитивні сторони.

«Курська операція принесла кілька речей. Передовсім, окупація Харківщини була зупинена. Пізніше ми отримали інформацію від української розвідки та країн-партнерів, що наступними могли бути Сумщина і Чернігівщина. Тобто, Курська операція ще й визначила питання неокупації цих двох регіонів. Мало того, вдалося розбити велику кількість військ, серйозні угруповання», – заявив Зеленський.

Що стосується ситуації на Донеччині, то тут президент зазначив, що для росіян повна окупація Донбасу лишається пріоритетною ціллю ще з 2014 року.«Що стосується Донеччини, то ви повинні розуміти, що це їх стратегічна ціль. Але пересування військ після Курської операції з Харківщини і Запоріжжя вже відбулося. І це дуже важливий момент. А те, що вони зараз не забирають війська з Донеччини — зрозуміло. Там найпідготовленіші їх війська і це їх ключова ціль», – підкреслив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський повідомляв, що проведення операції ЗСУ в Курській області росії є частиною загального плану з перемоги України у війні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь