У Тбілісі встановлять пам’ятник царю, який уклав «мир» з росією

Політика, Світ

У Тбілісі з ініціативи правлячої партії встановлять пам’ятник царю Іраклію II Багратіону, який підписав із росією «Георгіївський трактат» у 1783 році. Через 18 років після укладання трактату грузинське царство Картлі-Кахеті остаточно втратило державність і було поглинене Москвою.

Про це повідомляє Грузіяonline.

«Наш обов’язок — віддати належне грузинській історії та всім заслуженим героям, які зберегли нашу релігійну та національну ідентичність», — заявив прем’єр Грузії Іраклій Кобахідзе.

Іраклій II Багратіон вважається спірною історичною фігурою, і встановлення пам’ятника йому в такий час є однозначним сигналом Москві, вважають грузинські опозиціонери.

Перший пам’ятник царю було встановлено ще за радянських часів у його рідному місті Телаві.Нагадаємо, тимчасово повірений у справах України в Грузії Михайло Харишин заявив, що українська сторона запросила президентку Грузії Саломе Зурабішвілі до Києва на 4-й саміт «Кримської платформи». Цей саміт планується на 11 вересня.

Раніше ми писали, що США призупинили надання допомоги на суму понад $95 млн Грузії після «антидемократичних дій» уряду країни.

Також нагадаємо, що Данія призупинила чотирирічне військове співробітництво з Грузією, бюджет якого становив приблизно 71,5 мільйона данських крон (майже 10 млн євро).

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь