Столтенберг на прохання Києва скликав Раду Україна – НАТО: навіщо

Політика, Світ

28 серпня відбудеться засідання Ради Україна – НАТО, скликане генсеком Альянсу на прохання Києва.

Про це повідомила речниця НАТО Фарах Дахлаллах, передає Reuters.

Вона розповіла, що зустріч відбуватиметься на рівні послів. За її словами, міністр оборони України Рустем Умєров має виступити через відеозвʼязок під час Ради й поінформувати союзників про ситуацію на фронті й пріоритетні потреби в силах і засобах.

«Зустріч завтра відбудеться після нещодавніх хвиль сильних російських ударів по українському цивільному населенню та інфраструктурі», – підкреслила Дахлаллах.

Також вона наголосила, що країни-члени НАТО «надали значну підтримку протиповітряній обороні України, і вони прагнуть ще більше зміцнити оборону України».Нагадаємо, масований ракетно-дроновий удар рф 26 серпня був передусім спрямований проти енергетичної інфраструктури України.

Так, на Київщині були уражені два об’єкти енергетики, зокрема Київська ГЕС.

росія витратила на комбіновану ракетно-дронову атаку 26 серпня по Україні $1,2–1,3 млрд. Це рекордний показник за весь час повномасштабної війни.

Також це була наймасованіша повітряна атака росії.  рф використала 26 серпня 236 засобів ураження: 127 ракет і 109 ударних безпілотників. Силам оборони України вдалося збити 201 ціль: 102 ракети та 99 БПЛА.

Залишити відповідь