Макрон пропонував Дурову перенести штаб-квартиру Telegram у Париж, – ЗМІ

Політика, Світ

У 2018 році президент Франції Емманюель Макрон обідав із засновником та власником російського месенджера Telegram Павлом Дуровим. Французький лідер пропонував бізнесмену перенести штаб-квартиру його компанії до Парижа, але той відмовив.

Про це пише Wall Street Journal із посиланням на власні джерела.

Під час того обіду Макрон також пропонував надати Дурову французьке громадянство.

У 2017 році особистий телефон Дурова намагалися зламати хакери з Франції та Об’єднаних Арабських Еміратів. Це була шпигунська операція під назвою «Фіолетова музика», яка увінчалася успіхом. Тоді Франція та ОАЕ були занепокоєні тим, що Telegram використовують бойовики ІДІЛ для планування своїх атак.

Ще одне джерело розповіло, що компанія роками ігнорувала судові накази, які їм надсилали правоохоронці з різних країн на пошту.У Telegram у відповідь заявили, що відтепер дотримуються закону ЄС про цифрові послуги, який вимагає від інтернет-компаній співпрацювати з владою у протидії поширенню незаконного контенту на їхніх платформах.

Наразі немає жодних ознак того, що ці попередні дискусії з Макроном чи злам телефону Дурова відіграли якусь роль у його затриманні, однак деталі проливають світло на довгі та складні відносини росіянина з владою Франції та ОАЕ.

Дурова заарештували в суботу. Розслідування стосується злочинів, пов’язаних із підозрою в незаконних операціях, дитячої порнографії та шахрайства в додатку, а також відмови надавати інформацію владі, якою володіє компанія Telegram.

Ввечері 26 серпня прокурор Парижа продовжив термін утримання під вартою керівника Telegram Павла Дурова ще на 48 годин. Це відбулося у рамках розслідування кіберзлочинів на платформі Telegram.

Після арешту засновника та генерального директора Telegram Павла Дурова його соціальну мережу почали скачувати частіше.

Також у телеграмі з’явилася своя внутрішня валюта – Telegram Stars. Цими «зірками» можна оплачувати цифрові послуги в ботах і міні-застосунках.

В ОАЕ запросили у Франції доступ до затриманого засновника Telegram Павла Дурова. Це “невідкладна справа”, заявили в ОАЕ, адже він є громадянином їх країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь