Іспанія передасть Африці 500 тисяч доз вакцини від мавпячої віспи

Політика, Світ

Іспанія у зв’язку з надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я через епідемію мавпячої віспи mpox вирішила передати країнам Африки 500 тисяч доз вакцини.

Про це у вівторок, 27 серпня, сповістило Міністерство охорони здоров’я Іспанії.

Згідно з повідомленням відомства, Іспанія поінформувала Європейську комісію про те, що вона передасть 20% своїх запасів вакцин від мавпячої віспи, тобто 100 тисяч флаконів, що забезпечить 500 тисяч доз вакцини.

«Уряд Іспанії закликає Європейську комісію поширити на всі держави-члени пропозицію пожертвувати 20% своїх запасів вакцин для подолання поточної ситуації», – додало іспанське МОЗ.

Там підкреслили, що вважають «безглуздим накопичувати вакцини там, де немає проблеми» з поширенням мавпячої віспи, відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я.Раніше ми писали, що Республіка Конго оголосила епідемію віспи після підтвердження 19 випадків у п’яти департаментах, включно зі столицею Браззавіль.

Також нагадаємо, що у Мексиці зафіксували перший випадок зараження людини вірусом пташиного грипу типу A із летальним кінцем.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь