Південна Корея обіцяє посилити регулювання діяльності Telegram

Політика, Світ

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль у вівторок закликав до ретельного розслідування злочинів у цифровому середовищі після того, як ЗМІ повідомили про масові зловживання в чатах Telegram, повідомляє Reuters.

«Це експлуатація технологій з опорою на захист анонімності. Це явний кримінальний злочин», – заявив президент Юн під час засідання кабінету міністрів.

Зазначається, що Юн говорив про злочини в соціальних мережах загалом і не згадував Telegram безпосередньо.

Повідомляється, що корейська комісія зі стандартів зв’язку, державний регулятор ЗМІ, планує найближчими днями провести засідання для обговорення заходів з протидії відверто сексуальним діпфейкам.

Повідомлення ЗМІ про злочини збіглися з арештом Павла Дурова, засновника Telegram російського походження. Його затримали на вихідних – у рамках французького розслідування проти дитячої порнографії, незаконного обігу наркотиків і шахрайства з використанням зашифрованого додатка для обміну повідомленнями.Дурова заарештували в суботу. Розслідування стосується злочинів, пов’язаних із підозрою в незаконних операціях, дитячої порнографії та шахрайства в додатку, а також відмови надавати інформацію владі, якою володіє компанія Telegram.

Ввечері 26 серпня прокурор Парижа продовжив термін утримання під вартою керівника Telegram Павла Дурова ще на 48 годин. Це відбулося у рамках розслідування кіберзлочинів на платформі Telegram.

Після арешту засновника та генерального директора Telegram Павла Дурова його соціальну мережу почали скачувати частіше.

Також у телеграмі з’явилася своя внутрішня валюта – Telegram Stars. Цими «зірками» можна оплачувати цифрові послуги в ботах і міні-застосунках.

В ОАЕ запросили у Франції доступ до затриманого засновника Telegram Павла Дурова. Це “невідкладна справа”, заявили в ОАЕ, адже він є громадянином їх країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь