Фото: ЗСУ вперше показали вітчизняний танк «Оплот»

Політика

Сили оборони вперше продемонстрували основний бойовий танк (ОБТ) «Оплот». Він, ймовірно належить одному з підрозділів 3-ї танкової бригади й використовується для захисту Харківської області.

Про це повідомляє Defense Express.

Жодних деталей про ОБТ наразі немає, тому що це перша від початку повномасштабної війни згадка про «Оплот» в бойових порядках Сил оборони. У публічних джерелах він згадувався також доволі рідко.

У травні 2023 року колишній голова Міністерства оборони Олексій Резніков заявив про намір замовити «Оплот» для Збройних сил України (ЗСУ) та запустити серійне виробництво машини.Танк «Оплот» – це український основний бойовий танк, який розробили та почали виробляти на державному підприємстві «Завод імені В.О. Малишева» в Харкові. Це модернізована версія танка Т-84, призначена для заміни старіших моделей танків в українській армії.

«Оплот» оснастили потужною 125-мм гладкоствольною гарматою, яка забезпечує високу точність стрільби та здатна вражати цілі на великих відстанях, та вдосконаленим бронюванням, що забезпечує високий рівень захисту екіпажу та важливих систем від сучасних засобів ураження.

Раніше командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук показав, як українська авіація керованими авіабомбами уразила дві мостові переправи у Курській області.

А в Головному управлінні розвідки Міноборони України розповіли про роботу легіонерів ГУР на Кінбурнській косі. Відомство оприлюднило відповідне відео.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь