Міноборони урізноманітнить сухпайки для ЗСУ: що передбачено

Політика

Міністерство оборони планує до кінця року розширити асортимент сухпайків для українських військовослужбовців. У відомстві врахують їх релігійні, медичні та етичні потреби.

Про це повідомляє Міноборони.

«У межах цієї ініціативи планується значне розширення асортименту сухпайків, що дозволить забезпечити військових більшою різноманітністю продуктів, зокрема рослинними, кошерними та халяльними наборами.

Нові сухпайки стануть доступними військовослужбовцям із грудня 2024 року, коли завершиться процес розробки та затвердження асортименту», – йдеться у повідомленні.

Держоператор тилу спільно з Міноборони вже провели консультації з представниками Православної церкви України, Української греко-католицької церкви, ісламських та юдейських громад. Крім того, там домовилися з громадськими організаціями «Кожна тварина» та UAnimals, які працюють у сфері захисту прав тварин, та представниками ринку.Таким чином, до кінця 2024 року в асортименті бійців з’являться кошерні, халяльні та рослинні набори.

Раніше повідомлялося, що у 2024 році Міністерство оборони України планує вдвічі збільшити кількість робочих груп для перевірки якості харчування в українській армії.

З червня цього року Збройні Сили України почали харчуватися за оновленим каталогом, у якому 360 позицій. Каталог поповнився близько 30 позиціями. Водночас деякі позиції з нього прибрали.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь