Влада Франції оголосила у розшук брата засновника Telegram, – Politico

Політика, Світ

У березні 2024 року французька влада видала ордери на арешт генерального директора Telegram Павла Дурова та його брата Миколи.

Про це повідомляє видання Politico.

Згідно з документом, який потрапив у розпорядження POLITICO, розслідування щодо Telegram виявилось «ширшим» та розпочалось на кілька місяців раніше, ніж про це стало відомо.

Справа сбула відкрита після того, як месенджер відмовився співпрацювати з французькою поліцією у розслідуванні щодо сексуального насильства над дітьми. 25 березня були видані ордери на арешт братів Дурових.

Тоді платформа не надала «жодної відповіді» на попередні судові запити щодо ідентифікації користувача Telegram. Крім того, у документі зазначили «майже повну відсутність співпраці Telegram» з французькою та європейською владою в інших справах.Павла та Миколу Дурових звинувачують у «співучасті в зберіганні, розповсюдженні, пропонуванні або наданні порнографічних зображень неповнолітніх в організованій групі».

Згідно з документом,платформа не співпрацює з владою, хоча використовується «численними злочинними угрупованнями», що «обґрунтовує» видачу ордерів на арешт.

«У документі немає жодного натяку на те, що брати Дурови брали безпосередню участь у будь-якій незаконній діяльності, виявленій слідством», – додає Politico.

Дурова заарештували в суботу. Розслідування стосується злочинів, пов’язаних із підозрою в незаконних операціях, дитячої порнографії та шахрайства в додатку, а також відмови надавати інформацію владі, якою володіє компанія Telegram.

Ввечері 26 серпня прокурор Парижа продовжив термін утримання під вартою керівника Telegram Павла Дурова ще на 48 годин. Це відбулося у рамках розслідування кіберзлочинів на платформі Telegram.

Після арешту засновника та генерального директора Telegram Павла Дурова його соціальну мережу почали скачувати частіше.

Також у телеграмі з’явилася своя внутрішня валюта – Telegram Stars. Цими «зірками» можна оплачувати цифрові послуги в ботах і міні-застосунках.

В ОАЕ запросили у Франції доступ до затриманого засновника Telegram Павла Дурова. Це “невідкладна справа”, заявили в ОАЕ, адже він є громадянином їх країни.

Крім того, у 2018 році президент Франції Емманюель Макрон обідав із засновником та власником російського месенджера Telegram Павлом Дуровим. Французький лідер пропонував бізнесмену перенести штаб-квартиру його компанії до Парижа, але той відмовив.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь