НАБУ зацікавилося походженням квартири заступника директора ДБР

Політика

НАБУ порушило справу про отримання першим заступником директора ДБР Олександром Удовиченком хабаря в особливо великому розмірі у вигляді квартири в елітному київському ЖК.

Про це у телеграмі написав нардеп Олександр Дубінський.

«На підставі мого розслідування про масштабну аферу зі спалення кримінальних справ ДСУ ДБР, в результаті якого начальник ДСУ Удовиченко отримав хабар у розмірі 1 млн $ квартирою в елітному ЖК Києва – відкрито кримінальну справу НАБУ. Кримінальна справа 52024000000000331 розслідується НАБУ проти Удовиченка до двох статей ККУ: 368 ч. 4 (неправомірна вигода в особливо великому розмірі); 368-5 (незаконне збагачення). Публікую матеріали з ЄРДР», – розповів він.

Заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Удовиченко нещодавно потрапив у корупційний скандал із елітною нерухомістю, яка могла бути подарована йому колишнім нардепом Олександром Дубовим в обмін на певні послуги. Розслідувачі з’ясували, що високопосадовець ДБР Удовиченко живе в елітному ЖК Києва Regent Hill у апартаментах з ринковою ціною майже мільйон доларів. Однак цю нерухомість Удовиченко не задекларував.

Раніше Національне антикорупційне бюро надіслало запити до українських банків щодо рахунків Удовиченка та його родини. Також НАБУ цікавлять рахунки екс-нардепа Олександра Дубового та його сім’ї, які теж можуть бути причетні до корупційного скандалу.Тим часом, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало моніторинг способу життя першого заступника директора Державного бюро розслідувань Олександра Удовиченка. У нього знайшли квартиру за $1 млн, а у декларації її нема.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь