На Донеччині розширили зону примусової евакуації сімей із дітьми

Політика

Координаційний штаб з питань проведення обов’язкової евакуації населення підтримав рішення про розширення зони примусової евакуації сімей з дітьми на Донеччині.

Відповідне рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Донецької області погодили члени Коордштабу, повідомляє Мінреінтеграції.

Йдеться про евакуацію із населених пунктів Покровського та Краматорського районів. Зокрема, з міста Костянтинівка, сіл Іжевка, Безім’яне, Біла Гора, Білокузьминівка, Віролюбівка, Диліївка, Клинове, Майське, Маркове, Молочарка, Неліпівка, Новодмитрівка, Новомаркове, Олександро-Шультине, Попасне, Предтечине, Ступочки, Стінки, Федорівка, Червоне, селища Вишневе та сіл Григорівка, Новоолексіївка, Петрівка, Пустинка, Юріївка.

У безпечних регіонах евакуйованих дітей разом із супроводжуючими особами будуть забезпечувати безкоштовним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо.

Евакуація здійснюється безкоштовно, а для попереднього запису необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації за номером: 0 800 408 911.Про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48.

З Донецької області у безпечні регіони протягом серпня вдалося вивезти 33 тисячі людей, зокрема 3860 дітей.

Також нагадаємо, що на Сумщині оголосили про обов’язкову евакуацію з 23 населених пунктів у 5-ти прикордонних з росією громадах Сумського району.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь