Литва передала українським військовим нову партію допомоги

Політика

Литва 28 серпня передала новий пакет допомоги для українських військових.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони Литви, пише «Європейська правда».

Згідно з повідомленнями, йдеться про передачу навантажувачів, систем протидії безпілотникам та розкладних ліжок.

Як зазначили у литовському Міноборони, у відповідь на запити України цього року Литва вже доставила 155-мм боєприпаси, бронетранспортери М577, бронетранспортери М113, системи протидії безпілотникам, зимове спорядження та комплекти теплого одягу, боєприпаси до протитанкового гранатомета «Карл Густав», системи дистанційного підриву RISE-1, генератори, деталі в розібраному вигляді легкого штурмовика Л-39ЗА «Альбатрос», навантажувачі, причепи, розкладачки та інше допоміжне обладнання.

З початку війни Литва надала Україні військову допомогу на суму понад 647 мільйонів євро. Загальна підтримка України з боку Литви є довгостроковою і перевищила 1 мільярд євро.Нагадаємо, що уряд Латвії готовий передати Україні систему протиповітряної оборони малої дальності.

Литва передала Україні літак L-39ZA «Альбатрос», який може використовуватися у ролі легкого штурмовика чи для навчання пілотів-винищувачів.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр та виконувач обов’язків глави МЗС Евіка Силіня Латвія повідомила про включення проросійського українського музиканта Михайла Решетняка, відомого під сценічним псевдонімом Міша Марвін, до списку небажаних осіб.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь