Умєров розкрив, про що йшлося на засіданні Ради Україна-НАТО

Політика

28 серпня пройшло скликане Києвом засідання Ради Україна-НАТО, на якому обговорили подальші плани щодо постачання Україні систем протиповітряної оборони та ракет до них, а також створення щита ППО.

Про це повідомив у Facebook міністр оборони України Рустем Умєров.

Він розповів, що він взяв участь в режимі відеоконференції у засіданні Ради Україна-НАТО, скликаної за дорученням президента Володимира Зеленського у звʼязку з масованими ракетними обстрілами рф  українських міст.

«Поінформував партнерів про поточну ситуацію. Обговорили подальші плани щодо постачання систем ППО та ракет до них», – зазначив міністр.

Він вкотре наголосив, що Україні потрібно посилювати протиповітряну оборону.«Також ми продовжуємо консультації, зокрема й у двосторонніх форматах, щодо створення щита протиповітряної оборони – так званого поясу безпеки над західними регіонами держави», – додав Умєров.

Глава Міноборони подякував союзникам за непохитну підтримку та обіцяну допомогу.

«Усе більше союзників підтримують зняття обмежень для використання далекобійної зброї для самооборони України в рамках міжнародного права», – зазначив він.

Нагадаємо, генсек Альянсу Столтенберг на прохання Києва скликав Раду Україна – НАТО на рівні послів після хвиль сильних російських ударів по українському цивільному населенню та інфраструктурі.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь