Австралія і тихоокеанські лідери уклали поліцейську ініціативу для протидії Китаю

Політика, Світ

Австралія приєдналася до тихоокеанських лідерів, щоб оголосити про велику поліцейську ініціативу з метою посилення координації внутрішньої безпеки у регіоні на тлі протистояння поширенню впливу Китаю.

Про це пише Bloomberg.

Прем’єр-міністр Ентоні Албанізі заявив, що Канберра витратить близько 400 мільйонів австралійських доларів (272 мільйони доларів) протягом п’яти років на створення Тихоокеанської поліцейської ініціативи.

«Її напрацювали, щоб гарантувати, що «безпека всього регіону буде набагато міцнішою, і про неї ми піклуватимемося», — сказав він у заяві.

«Це покращить можливості, співпрацю і, що важливо, оперативну сумісність між тихоокеанськими поліцейськими силами», ‒ сказав Албанізі.

Прем’єр оголосив про цю ініціативу на Форумі тихоокеанських островів у Тонга разом із лідерами Фіджі, Палау та Папуа-Нової Гвінеї. Згідно з угодою, Австралія фінансуватиме чотири регіональні поліцейські навчальні центри в Тихому океані, а також «центр розвитку та координації» у місті Брисбені.

Країни Тихоокеанського регіону також працюватимуть над створенням багатонаціонального резерву навчених поліцейських, які можуть бути задіяні у випадку внутрішньої кризи чи великої події.

Ця заява стане ударом по амбіціям Китаю посилити свою присутність у Тихому океані, де Пекін раніше пропонував країнам як партнерство у питаннях поліції, так і внутрішньої безпеки.

Нещодавно уряд США запровадив санкції проти фізосіб та організацій у Китаї, причетних до балістичних та космічних програм Північної Кореї в порушення резолюцій Радбезу ООН.

Раніше Сполучені Штати додали 6 компаній до свого списку торговельних обмежень, у тому числі чотири за їхній зв’язок з підготовкою військових сил Китаю.

Японія запровадила санкції проти низки іноземних компаній за їхню підтримку російського вторгнення в Україну і, зокрема, вперше наклала торгові обмеження на виробників мікроелектроніки з Китаю.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь