Україна не залишить злочин росіян під Іловайськом безкарним, – Зеленський

Політика

Україна ніколи не забуде та не залишить безкарним спланований, цинічний злочин росіян під Іловайськом у серпні 2014 року.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив у Фейсбуці.

Сьогодні, 29 серпня, Україна вшановує пам’ять усіх своїх захисників і захисниць, «усіх, хто бився заради нашої держави, заради української незалежності та віддав найдорожче – своє життя».

У серпні 2014 року російські загарбники скоїли один із найбільш підлих злочинів – убили сотні українських воїнів під Іловайськом, зазначив президент.

«Це був спланований, цинічний російський злочин, якого Україна ніколи не забуватиме й не залишить безкарним», – запевнив Зеленський.«Ми завжди пам’ятатимемо кожного й кожну, чиї життя забрала ця війна. І ми не пробачимо Росії жодного знищеного українського життя», – наголосив він.

«Вічна пам’ять усім нашим героям! І дякую всім, хто не забуває, хто вшановує та допомагає рідним наших полеглих воїнів», – підкреслив глава держави.

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет та територіальну цілісність.

Цей день було встановлено указом президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців та добровольців, які віддали життя за Батьківщину.

День пам’яті захисників України відзначають 29 серпня, тому що саме цього дня у 2014 році під час Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у 10-ті роковини трагічних боїв за Іловайськ вшанував пам’ять усіх полеглих у боях за Україну захисників та захисниць. Він пояснив, чому не варто вести переговори з терористами.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь