ДБР оголосило нардепа Дмитрука у міжнародний розшук

Політика

Державне бюро розслідувань оголосило в міжнародний розшук підозрюваного у нападах на громадян чинного народного депутата Артема Дмитрука, який днями втік до Молдови.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

Зазначається, що народний депутат України підозрюється:

  • в умисному заподіянні групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 КК України);
  • викраденні вогнепальної зброї групою осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 262 КК України);
  • умисному заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1 ст. 122 КК України);
  • грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю (ч. 1 ст. 296 КК України).

«Працівники ДБР оголосили в міжнародний розшук підозрюваного у нападах на громадян чинного народного депутата. Нагадаємо, 25 серпня 2024 року Генеральний прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату України, який брав участь у нападах на громадян, у тому числі правоохоронця, замаху на викрадення вогнепальної зброї тощо», – сказано у повідомлені.За даними слідства ДБР, під час перебування в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на співробітника правоохоронного органу, який виконував на той момент свої службові обов’язки. При цьому народний депутат умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти у нього зброю.

В іншому випадку – в Києві у депутата виникла суперечка з одним із громадян, під час якої він завдав чоловіку декілька ударів, зокрема у голову. Відповідно до висновку експерта, внаслідок протиправних дій нардепа потерпілому спричинено тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Раніш генеральний прокурор України Андрій Костін заявляв, що Україна вживе усі міжнародно-правові способи задля повернення народного депутата Артема Дмитрука.

Нагадаємо, що розслідувалисясправи проти нардепа Артема Дмитрука з 2022-го та 2023 років, але весь цей час для нього не було підозри від генпрокурора. Він її підписав лише 25 серпня 2024-го, коли нардеп уже накивав п’ятами.

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону народним депутатом Артемом Дмитруком, якого підозрюють у нападах на військового та правоохоронця.

Дмитрук був серед народних депутатів, які до останнього виступали проти заборони УПЦ МП та голосував проти відповідного законопроєкту.

Генеральний прокурор України Андрій Костін розповів, що наразі правоохоронці встановлюють людей, які допомогли нардепу Андрію Дмитруку покинути Україну. Наразі він «подорожує» країнами, однак його місце перебування відоме прокуратурі.

В Міністерстві внутрішніх справ Молдови відреагували на виїзд із країни народного депутата України Артема Дмитрука. Він не повідомив, що є посадовцем Верховної Ради, а виїхав як звичайний громадянин.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь