США і Південна Корея завершили найбільші літні військові навчання

Політика, Світ

Сполучені Штати і Південна Корея у четвер, 29 серпня, завершили великі щорічні навчання «Щит свободи Ульчі», які базувались на сценарії розв’язання КНДР повномасштабної війни із застосуванням усіх видів зброї, зокрема ракет різних типів.

Про це повідомляє Yonhap.

За даними Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї загалом у маневрах, які розпочалися 19 серпня, взяли участь близько 19 000 південнокорейських військовослужбовців, було проведено 48 одночасних польових тренувань, таких як висадка морського десанту та етап навчань із бойовою стрільбою, порівняно з 38 польовими заходами, проведеними минулого року.

Цього року під час тренувань сил цивільної оборони, що проходять у рамках навчань, уперше відпрацьовувався сценарій із ядерним ударом Північної Кореї. Військові навчання, втім, не передбачали такого сценарію.У період навчань Міноборони Південної Кореї вперше провело свою окрему нараду з відповідними урядовими відомствами з питань реагування на дезінформацію на тлі зростання занепокоєння з приводу загроз гібридної війни.

Нагадаємо, що плани Польщі та Південної Кореї щодо виробництва танків K2 зриваються. Зокрема, виробництво під питанням через відсутність згоди між потенційними підрядниками та способів фінансування.

Уряд Південної Кореї ухвалив рішення про формування нового військового командування, відповідального за стратегічні операції зі стримування зростаючих військових загроз з боку КНДР.Раніше ми писали, що економіка КНДР почала різко відновлюватися після трьох років скорочення. Станом на 2023 рік її внутрішній валовий продукт становив на 3,1% менше, і це стало рекордним зростанням з 2016 року.

Також нагадаємо, що КНДР передала рф понад 5 мільйонів артилерійських снарядів і десятки балістичних ракет малої дальності для використання у війні проти України.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь