Нідерланди не буде обмежувати використання Україною літаків F-16

Політика, Світ

Нідерланди не обмежують використання багатоцільових винищувачів F-16, наданих Україні.

Про це в коментарі виданню NOS повідомив командувач армії Нідерландів генерал Онно Ейхельсхайм.

«Ми не встановлюємо ніяких обмежень на використання та радіус дії F-16 за умови дотримання законів війни», – сказав Ейхельсхайм.

Також генерал прокоментував операцію Збройних Сил України в Курській області росії. Він назвав її «геніальною з практичного погляду».

«Вони захопили велику територію досить швидко в хороший спосіб, за допомогою нових методів. Роблячи це, вони створили дилему для російського диктатора володимира путіна. Тож я дуже добре розумію з військово-оперативного погляду, що Україна намагається зробити таким чином», – додав командувач армії Нідерландів, акцентуючи увагу на тому, що Амстердам не обмежує використання наданого Києву озброєння на території Курської області рф.Ейхельсхайм наголосив, що Україна може використовувати ресурси, які Нідерланди надають, як забажає, за умови дотримання гуманітарного права війни.

Нагадаємо, США модернізували системи радіоелектронної боротьби на винищувачах F-16, які Бельгія, Данія, Норвегія і Нідерланди передали Україні. Такої версії систем ще немає навіть у союзників США по НАТО.

Залишити відповідь