Суд відібрав у Дурова паспорти і призначив місце для проживання

Політика, Світ

Судовий нагляд, під який поміщено засновника Telegram Павла Дурова у Франції, передбачає, що він має жити за адресою, яку визначив суддя. Виїхати з країни йому не дадуть, бо забрали усі паспорти.

Про це пише Liberation з посиланням на пояснення прокуратури Парижа.

Там уточнили, що електронний браслет підприємцю носити не доведеться, оскільки він не під домашнім арештом і тому може пересуватися територією Франції за умови дотримання певних судом обмежень, таких як регулярне відвідування певної поліцейської дільниці. При переїзді він має погоджувати нову адресу із суддею. Відзначатись у поліції він має двічі на тиждень.

У прокуратурі також сказали, що у Дурова вилучили усі паспорти.

28 серпня прокуратура Парижа повідомила, що Дурову пред’явлено звинувачення у непротидії поширенню через Telegram злочинного контенту. Його звільнили під судовий нагляд та заборонили залишати територію Франції.Адвокат Дурова Давид-Олів’є Камінскі назвав звинувачення абсурдними.

«Абсолютно абсурдно вважати, що власник месенджера може бути відповідальним за злочини, до яких він не має ні прямого, ні непрямого відношення», – заявив він журналістам.

Нагадаємо, 28 серпня Дурова доставили до паризького суду, де йому мали або пред’явити обвинувачення, або відпустити. Перед цим прокуратура Парижа інкримінувала йому співучасть у 12 злочинах, зокрема поширенні дитячого порно та наркотиків.

Засновника популярного месенджера «Телеграм» Павла Дурова затримали 24 серпня у паризькому аеропорту. Він знав, що проти нього був виданий ордер на арешт.

26 серпня прокурор Парижа продовжив термін утримання під вартою керівника Telegram Павла Дурова ще на 48 годин. Це відбулося у рамках розслідування кіберзлочинів на платформі Telegram.

Після арешту засновника та генерального директора Telegram Павла Дурова його соціальну мережу почали скачувати частіше.

Також у телеграмі з’явилася своя внутрішня валюта – Telegram Stars. Цими «зірками» можна оплачувати цифрові послуги в ботах і міні-застосунках.

В ОАЕ запросили у Франції доступ до затриманого засновника Telegram Павла Дурова. Це невідкладна справа, заявили в ОАЕ, адже він є громадянином їх країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь