Трамп намагається зірвати оголошення вироку по справі порноакторки

Політика, Світ

45 президент США Дональд Трамп 29 серпня подав клопотання щодо втручання федерального суду у його кримінальну справу про виплату за мовчання грошей порноакторці. Така вимога є спробою відтермінувати оголошення вироку суду.

Про це повідомляє AP.

Адвокати Трампа звернулися до федерального суду у Мангеттені з клопотанням забрати справу у суду Нью-Йорка з аргументом, що цей судовий розгляд проти експрезидента порушує його конституційні права та конфліктує з рішенням Верховного суду США, який частково став на бік Трампа у справі щодо його ролі у заворушеннях під Капітолієм.

Адвокати Трампа ще на досудовому етапі намагалися добитися розгляду саме у федеральному суді та наполягають, що це забезпечить найбільш неупереджений розгляд.

Якби це вдалося, адвокати спробували б домагатися скасування справи на підставі рішення Верховного суду про імунітет Трампа. Вони наполягають, що якщо ж справа залишиться у суді Нью-Йорка і вирок оголосять 18 вересня, як заплановано, це можна трактувати як втручання у вибори.Клопотання розглядатиме той самий федеральний суддя у Мангеттені, який вже відхиляв запит про перенесення справи.

Тим часом нью-йоркський суддя Хуан Мерчан, який розглядає справу Трампа про виплату грошей порнозірці в обмін на приховування інформації, розглядає запит Трампа щодо перенесення оголошення вироку після 5 листопада. Також розглядається клопотання про скасування вердикту у зв’язку з рішенням Верховного суду.

Нагадаємо, що популярний шведський гурт ABBA звернувся до кандидата в президенти США Дональда Трампа з вимогою не використовувати їхні пісні у передвиборчій кампанії.

Жителя штату Кентуккі Майкла Спаркса, який був першим бунтівником, що увійшов до Капітолію США під час штурму 6 січня 2021 року, засудили до більш ніж чотирьох років в’язниці.

Фанати американської попзірки Тейлор Свіфт, відомі як Swifties, що офіційно не повʼязані з самою співачкою, провели віртуальний мітинг, на якому зібрали кошти на кампанію Камали Гарріс.

Залишити відповідь