WSJ: Apple веде переговори про інвестування в OpenAI

Політика

Компанія Apple веде переговори про інвестування в творця ChatGPT — OpenAI. Інвестиція стане частиною нового раунду фінансування OpenAI, який оцінює компанію-розробника ChatGPT у понад 100 мільярдів доларів.

Про це пише Wall Street Journal.

В інвестуванні також планує взяти участь конкурент Apple — компанія Microsoft.

Наразі не відомо, скільки Apple або Microsoft вкладуть у OpenAI в цьому раунді. До цього часу Microsoft була основним стратегічним інвестором у OpenAI. Вона володіє 49% часткою прибутку стартапу, вклавши 13 мільярдів доларів з 2019 року.

У червні Apple оголосила OpenAI першим офіційним партнером для Apple Intelligence — своєї системи впровадження функцій штучного інтелекту в операційну систему. Новий ШІ включатиме покращеного голосового асистента Siri, перевірку текстів та створення користувацьких емодзі.Деякі нові завдання штучного інтелекту будуть виконуватися за допомогою власної технології Apple, але для складніших задач, таких як генерація письмових повідомлень.

Переговори Apple про інвестиції в OpenAI підкреслюють її відданість забезпеченню доступу до цієї технології. OpenAI стикається з інтенсивною конкуренцією з боку інших стартапів штучного інтелекту та великих технологічних компаній, але ChatGPT залишається лідером на ринку.

Apple сподівається об’єднатися з іншими компаніями та інтегрувати їх генеративний ШІ в нову систему.

На конференції Apple згадала генеративну модель штучного інтелекту від Google, Gemini, як потенційного партнера. Компанія також вела переговори про партнерство з Meta, а також зі стартапами Anthropic та Perplexity.

Інвестиції в OpenAI можуть ускладнити зусилля Apple бути нейтральним партнером для інших компаній ШІ. Як пише видання, це був би незвичний крок для Apple, яка зазвичай не інвестує у стартапи.

Раніше ми писали, що Google офіційно підтвердила свої плани щодо впровадження вебмонетизації в браузер Chrome.

Також нагадаємо, що ByteDance, власниця TikTok, представила нове програмне забезпечення Jimeng AI для створення відео на основі текстових запитів, як це робить OpenAI Sora.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь