Глава МЗС Угорщини приїхав до росії просити газ

Політика, Світ

Міністр закордонних справ Угорщини Сійярто прибув до Санкт-Петербурга, для обговорення питань енергетики. Конкретно Будапешт хоче від росії газу.

Про це він написав у Facebook.

«Енергетична безпека Угорщини не може бути гарантована без російського газу. Це питання не ідеології, а фізики та математики. Європі потрібна деяка сміливість, щоб сказати це сьогодні», – написав він.

За словами дипломата, Угорщина задоволена співпрацею з росією в галузі енергетики, яка «є одним із ключів до безпеки постачання до країни».

«Менше ніж через місяць, першого жовтня почнеться новий газовий рік, а також опалювальний сезон. Навіть зараз наша відповідальність зрозуміла: забезпечити опалення угорських будинків», – додав Сійярто.Нагадаємо, контракт на транзит російського газу через українську територію закінчується у грудні 2024 року. Однак Україна не буде вести перемовини щодо його подовження, заявив міністр енергетики України Герман Галущенко. Україна «вже давно» виходить з того, що росія може зупинити транзит газу будь-якої миті – ці ризики прораховані, додав він.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь