росія перекидає у Курську область найманців із Буркіна-Фасо

Політика, Світ

Російські найманці з бригади «Ведмеді» залишили африканську країну Буркіна-Фасо, де вони охороняли місцеву хунту. Їх відкликали через наступ ЗСУ в Курській області.

За інформацією інформацією видання Le Monde, всього в Буркіна-Фасо знаходилися близько 200-300 найманців бригади, які підтримували правлячу хунту. Близько 100 із них залишили країну.

Офіційна причина від’їзду найманців – наступ ЗСУ в Курській області. Цю інформацію підтвердив Le Monde командир бригади Віктор Єрмолаєв. За іншою версією, «Ведмеді» поїхали через проблеми з оплатою деяким бійцям.

У телеграм-каналі підрозділу стверджується, що бригада «виконала всі поставлені завдання та у повному складі повернулася на Батьківщину».

Раніше підконтрольний Міністерству оборони російської федерації підрозділ «Африканський корпус» оголосив кампанію з набору колишніх та чинних співробітників «Групи Вагнера», а також людей, що мають досвід бойових дій на війні в Україні.Також повідомлялося, що російська федерація продовжує спроби втрутитися у ситуацію в нестабільних країнах Африки, використовуючи активність бойовиків «групи Вагнера» у Центральноафриканській Республіці (ЦАР).

Сполучені Штати стурбовані діяльністю підрозділів бойовиків ПВК «Вагнера» в Африці.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь