У Польщі «Право і справедливість» позбавили 2,3 млн євро дотацій

Політика, Світ

Державна виборча комісія Польщі відхилила фінансовий звіт колишньої партії влади «Право і справедливість» за 2023 рік та вирішила позбавити її 10 мільйонів злотих (2,33 мільйона євро) державного фінансування.

Про це повідомляє Interia.

Голова виборчої комісії Сильвестр Марциняк заявив журналістам після засідання в четвер, 29 серпня, що відомство звинуватило виборчий комітет «ПіС» у порушеннях у фінансуванні виборчої кампанії перед виборами 2023 року на суму 3,6 мільйона злотих.

Головна претензія до колишньої партії влади Польщі полягала в тому, що агітація здійснювалась непартійними юридичними особами й фінансувалась не з партійних коштів

«Наслідки полягають у тому, що «ПіС» як політична партія отримала найбільшу кількість місць і дотація на виборчий комітет становитиме 38 мільйонів злотих, але… ця дотація буде зменшена на 10 мільйонів злотих», – сказав Марциняк.Додатково він оголосив, що «Право і справедливість» втратить можливість отримувати державні дотації «протягом наступних трьох років».

У «ПіС» уже встигли назвати рішення Державної виборчої комісії «ганебним» і «політичним». Його можна оскаржити в суді протягом 14 днів.

«Право і справедливість» за підсумками парламентських виборів у жовтні минулого року втратили владу, хоч і залишились найбільшою партією в польському Сеймі.

Читайте також:

Перші місця у рейтингу довіри поляків до політиків посідають мер Варшави Рафал Тшасковський, прем’єр Дональд Туск та президент Анджей Дуда; політики «Громадянської платформи» зайняли перші позиції вперше за майже 10 років.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь