ЄС не зміг узгодити відправлення військових інструкторів в Україну

Політика, Світ

Міністри оборони країн Євросоюзу обговорили рішення перенести навчання українських військових безпосередньо на територію України, але не змогли дійти згоди. Домовилися проводити навчання якомога ближче до українських кордонів.

Про це повідомив високий представник ЄС із зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель у Брюсселі. Він зазначив, що тренування в Україні було б доцільним, оскільки військові знаходилися б ближче до зони бойових дій. Однак він визнав, що думки країн-членів щодо цього питання розділилися.

«Зрештою, ми вирішили, що навчання будуть якнайближче до України, але не на українській території, не на українській землі», – заявив глава євродипломатії.

Він нагадав, що Євросоюз також погодився створити спеціальний центр зв’язку в Києві для кращої координації з Україною та її союзниками в питаннях навчання.

Боррель також зауважив, що деякі країни ЄС, які тренують українських військових, знаходяться досить далеко від України.«І вони чудово справляються зі своїм завданням. Отже, можливо, справа не у відстані», – підсумував він.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомляв, що Франція вирішила направити до України своїх інструкторів. Також країна запропонувала партнерам приєднатись до коаліції з навчання військових на території України.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь