У ЗСУ підтвердили призначення Гладкого начштабом Сил безпілотних систем

Політика

Командування Сил безпілотних систем ЗС України підтвердило призначення капітана першого рангу Романа Гладкого начальником штабу Сил безпілотних систем. У ЗСУ прокоментували його призначення.

Про це повідомляється на сторінці ЗСУ у Facebook.

Як зазначають у ЗСУ, Роман Гладкий є офіцером з багаторічним досвідом служби у та має відповідну військову освіту. У 2020-2023 роках обіймав посади заступника начальника Об’єднаного штабу Командування Об’єднаних сил та заступника Командувача Об’єднаних сил Збройних сил України. Гладкий проходив спеціалізовану підготовку у Канаді, а з початком широкомасштабної агресії виконував завдання на різних важливих напрямках.«Сили безпілотних систем, як окремий рід військ, перебувають у стані формування та розвитку. Цей процес потребує розуміння, терпіння та, іноді, тиші. Закликаємо громадян та засоби масової інформації перед поширенням будь-якої інформації перевіряти її достовірність», — йдеться у заяві.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський 30 серпня звільнив командувача Повітряних Сил ЗСУ Миколу Олещука. Тимчасово виконуючим обов’язки командувача ПС ЗСУ призначено генерал-лейтенанта Кривоножка Анатолія. За кілька днів до цього рішення Україна вперше втратила переданий нам західними партнерами F-16. Відбулося це під час відбиття найбільшої російської ракетної атаки 26 серпня.

ЗМІ на цьому тижні повідомляли про сумнівне призначення начальником штаба Командування Сил безпілотних систем Збройних Сил України Романа Гладкого. За словами нардепки Мар’яним Безуглої, Гладкий не має досвіду роботи з безпілотниками, був підозрюваний у державній зраді та шпигунстві, а також має дружину з російським паспортом, а донька виступала в спортивних змаганнях за рф. Офіційного підтвердження цього наразі немає.⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь