Паралімпійський чемпіон з Маріуполя відмовився зніматися із росіянином

Політика

Олександр Комаров з Маріуполя приніс Україні першу золоту медать на Паралімпіаді в Парижі 2024 року та відмовився фотографуватися разом із російським спортсменом.

Про це повідомило Суспільне новини.

Під час нагородження Комаров відкотився від спортсмена з росії, який посів третє місце. Також наш спортсмен не став з ним фотографуватися.

Пізніше Олександр розповів журналістам, що пережив майже місяць під бомбуванням без їжі та води, поки не евакуювався із захопленого російськими окупантами Маріуполя. Всі його колишні нагороди згоріли у розбомбленому загарбниками будинку.

Нагадаємо, що українці вже завоювали чотири медалі та оновили рекорд у другий змагальний день Паралімпіади-2024:

  • Плавець Олександр Комаров виграв «золото» в плаванні на дистанції 100 метрів вільним стилем у класі S5.
  • Владислав Білий став срібним призером у метанні списа у класі F38.
  • Ірина Пойда здобула другу особисту медаль на Паралімпійських іграх-2024: «срібло» на дистанції 100 метрів вільним стилем у класі S5.
  • Наталія Кобзар стала срібною призеркою з бігу на 200 метрів серед жінок у класі T37.
  • Ірина Щетнік оновила паралімпійський рекорд у стрільбі з пневматичної гвинтівки на дистанції 10 метрів. У кваліфікації вона показала результат 627.5 бала.

Нагадаємо, що на Паралімпійських іграх в Парижі до складу збірної України увійдуть майже півтори сотні атлетів. Порівняно з минулим роком, кількість заявок від нашої країни збільшилася на 27.

Підготовка України до Олімпійських ігор 2028 року в Лос-Анджелесі (США) вже розпочалася, заявив президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Вадим Гутцайт.

Напередодні та під час Олімпійських ігор агентство кібербезпеки Франції було зафіксувало понад 140 кібератак, але жодна з них не призвела до зриву змагань.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь